Zeker en verzekerd

image449

We willen er alles aan doen om je een onbezorgde reis te laten beleven. Als je individueel of als groep een reis of retreat via ons boekt wil je er natuurlijk van op aankunnen dat we samenwerken met verantwoordelijke en verzekerde docenten, gidsen, vervoerders en accommodaties. En dat we ook als Luz Verde op alle vlakken goed verzekerd zijn. Hieronder lees je hoe we dit geregeld hebben.

De nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen

Per 1 juli 2018 is er voor reisorganisatoren een nieuwe regeling in werking getreden: de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen (de oude regeling was nog uit 1990).

Deze richtlijn betekent in de praktijk dat iedereen die een reis organiseert en verkoopt wettelijk verplicht is zich aan te  sluiten bij een Garantieregeling, zoals SGR, GGTO en STO Garant.

Ook heeft de organisatie een veel grotere aansprakelijkheid dan voorheen en de verplichting om hiervoor een (collectieve) bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Luz Verde is aangesloten bij de VvKR

Lid van VvKR en Lid van STO Garant. Verzekerd via AON

Voor kleine gespecialiseerde reisorganisaties zijn er de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) en een garantieregeling als STO Garant.


Een reis die georganiseerd wordt door een aangesloten organisatie is te herkennen aan de logo's op de site. Omgekeerd is ter controle de organisatie op de betreffende sites te vinden.


Luz Verde is zowel aangesloten bij de VvKR als STO Garant. Op de respectievelijke sites (en hieronder) lees je meer over de zekerheden die dit biedt.


Daarnaast is Luz Verde voor haar bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd via AON. Natuurlijk blijft het ook onder de nieuwe richtlijn heel belangrijk zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. 


Ga vooral zeker en verzekerd op reis!

Logo STO Garant Garantieregeling

STO Garant

De combinatie van reisdiensten die door Luz Verde wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor maak je als klant van Luz Verde aanspraak op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.


Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Luz Verde gebruik van de STO-reisgarantie op al haar reizen (behalve voor losse accommodaties of losse vervoertickets). STO Garant is een erkende garantieregeling. De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat je je geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan Luz Verde maar aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, verwerkt alle betalingen voor STO Garant.


De dag na afloop van je reis zal het boekingsbedrag van de derdengeldenrekening vrijgegeven worden aan Luz Verde. Mocht Luz Verde in surseance van betaling komen of failliet gaan vóór het einde van je vakantie, dan wordt het boekingsbedrag overgemaakt aan de STO. Afhankelijk van je situatie zal STO er voor zorgen dat je ofwel het rechtmatige deel van je reissom terug krijgt, dat je je reis kunt afmaken of dat je naar huis kunt terug keren.


Hiermee heeft Luz Verde zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van Luz Verde niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant via info@sto-garant.nl of +31 (0)85 13 02 943.

image450

Hoe verloopt het boeken?

Nadat je van Luz Verde een boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvang je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. 


Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kun je direct overgaan tot betaling. 


Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijg je een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als je kort voor vertrek boekt. 


Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald moet te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.


Deze manier van betalen lijkt enigszins omslachtig, maar op deze manier is het voor alle partijen goed geregeld.

image451